10 simpele tips sterk in coaching
22 jan
hanneke

Want ja.. daar zitten we dan: thuis. Heel veel thuis. Met eerlijk gezegd nog geen idee hoe lang dit werkelijk gaat duren. Ik kan er stoer over doen, maar nee. Aan het begin viel het niet mee.  Ik had er gewoon weg geen zin in. Wéér thuis onderwijs. Wéér.. ? Vul het maar in.

Wat wel?

Gelukkig is het zo dat er nog heel veel wél kan. Daarvoor moet je wellicht net als ik je andere gedachten loslaten, het plaatje in je hoofd bijstellen. Maar als je dat lukt dan kun je genieten van deze 10 super simpele tips waardoor je je beter voelt.

10 Super simpele tips

Ze zijn goedkoop, of kosten helemaal geen geld. De meeste zijn makkelijk te realiseren én duren niet eens zo lang. Wat je wel moet doen is even je oude ideeën of regels los laten en je weer een beetje kind voelen. Verbaas je over wat er is, geniet van wat kan.

Kijk naar de sterren

Oké, nu niet gelijk roepen: Het regent vandaag. Want dat kan gebeuren. Heb je ooit serieus naar het wonder van de sterren gekeken? Zo mooi al die kleine lichtpuntjes aan de hemel. Weet jij waar de grote beer staat? En wat is het sterrenbeeld dat lijkt op een vlieger? Met een beetje geluk zie je ook nog een vallende ster en mag je een wens doen. Een hele mooie site is hemel.waarnemen.nl/hemelkaart daarop kun je lezen welke sterrenbeelden er zijn. Op de homepage lees je ook de kans op vallende sterren bijvoorbeeld.

Kampeer in de woonkamer

Heb je het ooit gedaan? Bij ons is huis komt hij meer dan 1x per jaar voorbij. Kamperen in de woonkamer. Luchtbedden opblazen, slaapzak uitrollen en voordat we erin kruipen even buiten die marshmallows roosteren boven het vuur. Kosten? Nihil. Plezier? Gegarandeerd. Met een heerlijk camping ontbijt van verse broodjes kun je er de volgende dag weer tegenaan.

Eet een dag alles wat je wilt

Alles? JA, alles. Gewoon 1 dag uit je comfort zone. Wedden dat je na 5 bonbons best trek hebt in een appeltje? En zo niet is het ook geen probleem want deze ene dag eet je lekker alles wat je wilt. Laat eventueel  de kinderen bedenken wat jullie in de avond eten, zonder censuur, alles mag worden gekozen. Morgen doen jullie toch weer gewoon.

Sporten met YouTube

Ooit zappsport geprobeerd? Niet zo heel lang geleden had ik 3 dagen spierpijn dankzij het kwartiertje sporten met Nathan Rutjes. Dat zegt misschien meer iets over mij maar de lol die we gehad hebben voor de tv was dikke winst van die dag. Er zijn meerdere afleveringen dus verandering is er genoeg.

Maak bijzondere foto’s

Nee, geen zonsondergang, je hond, de kat of je kinderen. Bedenk iets geks, iets grappigs of iets moois. Heeft jouw camera op je smartphone ook een macro knop? Heb je hem ooit gebruikt? Probeer dit eens uit. Post je foto on Instagram of facebook en kijk: Wie geeft jou een like?

Leer een instrument bespelen

Dit is wel iets uitdagender dan de sterren bestuderen. Maar je hoeft toch niet direct een concert te geven? Wie weet ontdek jij je nieuwe talent. Je hoeft ook niet direct een drumstel aan te schaffen. Ligt er ergens nog een ongebruikt keyboard, een gitaar of wat bied marktplaats in de buurt? Probeer het eens uit met elkaar.

Bak die taart van dat moeilijke recept.

Mmm. Misschien is deze handig te combineren met de ‘vandaag eet ik alles dag’. Dan mag de taart ook direct op. Of juist niet en geniet je er extra van in het weekend. Daag jezelf creatief uit en maak er een waar spektakelstuk van. Samen taart eten is natuurlijk nog veel leuker. Zouden de buren ook een stukje lusten? Breng het aan de deur en verras ze ermee.

Ga fietsen

Dat hoor je mij iets minder vaak zeggen dan: Ga wandelen. Naast het feit dat wandelen goed voor je is, is fietsen dat ook. Op een andere manier. Vanaf de fiets ziet de omgeving er toch echt anders uit. Check de bandenspanning en maak een ommetje. Of al het een mooie zonnige dag is: Fiets langs een leuke coffee to go shop en geniet van je kopje koffie in de zon.

DIY: maak je eigen vogelhuisje

Ja, even iets creatiefs. Met én oo zonder kinderen ook een succes. Kinderen hebben hier vaak duidelijke ideeën bij. Laat ze lekker zagen en timmeren. Zorg wel voor de veiligheid natuurlijk. Ga je zelf aan de slag dan zijn er ideeën genoeg. Heb je wat inspiratie nodig? Pinterest doet het altijd goed met zoiets. Als het af is vetbollen en pinda’s erin en genieten van de vogels die er op af komen.

Geniet van de kleine dingen

Van je gezin, de zon in je gezicht, de regen op je handen, je gezondheid en noem maar op. Kijk naar wat wél kan en bedenkt: deze periode gaat voorbij. Vind je dat lastig houd dan een dankbaarheidsdagboekje bij. Een boekje waarin je elke dag opschrijft waar je dankbaar voor bent.

Heb jij iets uitgeprobeerd?

Laat het weten in de comments. Heb jij zelf nog een leuke tip? Deel hem dan met ons!

Wil jij hulp in deze tijd?

Meld je dan aan voor een gratis inzicht gesprek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.